tartaletki

15 zestawów 

8 CM Średnica

20 min  

0,500 kg

Ciasto kruche z mieszanki Mürbella Braun, pieczone w formie tartaletek [patrz przepis podstawowy] Rada – tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną schokobellą 

0,300 kg

Kawowy Kranfil’s 
Kawowy ganache

0,02 kg

Kawowa rozpuszczalna

0,090 kg

Śmietana, płynna

0,020 kg

Syrop glukozowy

0,025 kg

Masło, miękkie

0,280 kg

Schokobella biała Braun

Śmietanę wymieszać z kawą oraz dekstrozą i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z masłem i Schokobellą białą, w razie potrzeby ponownie lekko podgrzać lub zblendować, aby uzyskać gładką masę.

Mus Zabajone

0,075 kg

Alaska-express Neutralny (chyba za mało alaski???)

0,020 kg

Torrini zabajone Grados

0,050 kg

Woda, ok. 25°C

0,400 kg

Śmietana, ubita, niesłodzona

Alaska-express rozpuszczamy w wodzie, doprawiamy pastą deserową i dodajemy śmietanę.

Dekoracja

0,150 kg

Miruar biały

0,001 kg

Barwnik spożywczy

Podgrzej miruar i zabarw go barwnikiem spożywczym.

0,150 kg

Biała czekolada , temperowana (do zrobienia dekoracji)

0,001 kg

Barwnik spożywczy, na bazie tłuszczu
Zabarwić czekoladę i wykonać ozdoby.

0,200 kg

Owoce

Zabarwić czekoladę i wykonać ozdoby

0,030 kg

Okruszki

Przygotowanie

Zabajone przelać do foremek i wygładzić.

Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na ok. 1 godzinę, a następnie dobrze zamrozić.

Wyjąć z foremek.

Kranfil’s rozsmarować cienko na cieście kruchym.

Wlać ganache.

Pozostawić do usztywnienia.

Zamrożony mus pokryć miruarem i ułożyć na tartaletkach.

Udekoruj w sposób pokazany na zdjęciu.

.

Zestaw do tarty Ø 80
Nr art. 25.243.87.0065
SilikoMart Professional