pistacjowa rozkosz z czerwonymi owocami

1 blaszka

60 x 20 cm

1,5 h  

0,400 kg

Spód z kruchego ciasta, upieczony

0,300 kg

Spalmella

0,300 kg

Rolada z bisquick plus Braun (1 sztuka – można nakropić syropem)

0,300 kg

Rolada z bisquick plus Braun (1 sztuka – można nakropić syropem)

0,500 kg

Kranfil czerwone owoce

0,200 kg

Covella biała Braun (rozpuścić i połączyć z Kranfil czerwone owoce)

Żelka wiśniowa

750 g

Frutados wiśnia Grados

20 g

żelatyna

100 g

woda

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać i połączyć z Frutados wiśnia

Mus jogurtowy

0,250 kg

Alaska-express Jogurt Braun

0,500 kg

Woda

0,500 kg

Bita śmietana

Dekoracja/Glazura

0,200 kg

Krystal Top Grados

Sposób przygotowania

► Na upieczonym spodzie z kruchego ciasta rozsmarować Spalmella i przykryć roladą.
► Na wierzchu rozsmarować Kranfil połączony z Covellą, następnie wyłożyć żelkę wiśniową..
► Żelkę przykryć roladą i wyłożyć mus jogurtowy.
► Wyrównać, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
► Przykryć Krystal Top jak na zdjęciu.