Tartaletki z kruchego ciasta, przygotowane z Mürbella Rada- tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną białą schokobellą
Nadzienie
0,400 kg
Gruszka prażona Grados
0,400 kg
Spalmella – nadzienie pistacjowe
Mus Karmelowy
0,200 kg
Alaska Karmel Braun
0,250 kg
Woda, temp 20°C
1,000 kg
Bita śmietana
► Rozpuścić Alaska-express w wodzie i dodać bitą śmietanę
Sposób przygotowania
► Wyszprycować mus karmelowy na papier okrągłą końcówką . Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. ► Pozostawić mus do zamarznięcia w zamrażarce szokowej w temperaturze – 30°C na ok. 3 godziny ► Napełnić tartaletki Gruszką prażoną, ostudzić. Na wierzchu rozłożyć spalmella. ► Wyjąć mus karmelowy z zamrażalki (można pokryć żelem neutralnym) ► Umieścić na wierzchu tartaletki płaską stroną do góry i udekorować siekanymi pistacjami.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaREZYGNUJEPolityka prywatności