Pistacja (spalmella)/ gruszka/ karmel

20 zestawów 

??? CM Średnica

1,20 h  

Tartaletki z kruchego ciasta, przygotowane z Mürbella Rada- tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną białą schokobellą

Nadzienie

0,400 kg  

Gruszka prażona Grados

0,400 kg

Spalmella – nadzienie pistacjowe

Mus Karmelowy

0,200 kg

Alaska Karmel Braun

0,250 kg

Woda, temp 20°C

1,000 kg

Bita śmietana

► Rozpuścić Alaska-express w wodzie i dodać bitą śmietanę

Sposób przygotowania

► Wyszprycować mus karmelowy na papier okrągłą końcówką . Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
► Pozostawić mus do zamarznięcia w zamrażarce szokowej w temperaturze – 30°C na ok. 3 godziny
► Napełnić tartaletki Gruszką prażoną, ostudzić. Na wierzchu rozłożyć spalmella.
► Wyjąć mus karmelowy z zamrażalki (można pokryć żelem neutralnym)
► Umieścić na wierzchu tartaletki płaską stroną do góry i udekorować siekanymi pistacjami.