Orzech z pomarańczą

2 zestawy 

19 CM Średnica

20 min  

2 zestawy do tarty, średnica 19 cm (foremki silikonowe); Łączna ilość: 2 szt.

0,500 kg

Ciasto kruche z mieszanki Mürbella Braun, pieczone w formie tartaletek [patrz przepis podstawowy] Rada- tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną schokobellą

0,280 kg

Czekolada Kranfil’s

Krem orzechowy

0,140 kg

Krem Nugatowy Braun

0,350 kg

Mleko 3,2% schłodzone

0,007 kg

Żelatyna

0,035 kg

Woda

Krem ubić z zimnym mlekiem, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , podgrzać i połączyć z ubitym kremem.

0,100 kg

Pomarańcza prażona Grados

Śmietankę ubić na ¾ , wsypać krem nugatowy i delikatnie połączyć

Krem waniliowy

0,100 kg

Vermona Braun

0,250 kg

Mleko pełnotłuste, 3,2%

Vermone wymieszać z mlekiem i ubijać przez ok. 4-6 minut

Dekoracja

0,120 kg

Miruar biały

0,001 kg

Barwnik spożywczy, brązowy

0,040 kg

Orzechy laskowe, prażone

Podgrzej miruar i zabarw go barwnikiem spożywczym

Przygotowanie

Krem przełożyć do silikonowych foremek i wygładzić. Marmurkować Pomarańczą prażoną i razem zamrozić.
Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na ok. 1 godzinę, a następnie dobrze zamrozić.
Wyjąć z foremek.
Kranfil’s rozsmarować cienko na cieście kruchym.
Nałożyć krem waniliowy.
Zmrożony krem nugatowy pokryć miruarem i ułożyć na tartaletkach.
Udekoruj w/u.

Zestaw do tarty Ø 190
Nr art. 20.369.87.0065
SilikoMart Professional

Przepis nr 646

Produkty Cresco Italia
Dystrybucja w Niemczech przez:
Martin Braun KG
Tillystraße 17-21
30459 Hannover – Niemcy
www.martinbraun.de
shop.martinbraun.de
E-mail: cresco@martinbraun.de

MARTIN BRAUN GRUPPE

.