Ciasto kruche z mieszanki Mürbella Braun, pieczone w formie tartaletek [patrz przepis podstawowy] Rada – tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną schokobellą
0,300 kg
Kawowy Kranfil’s Kawowy ganache
0,02 kg
Kawowa rozpuszczalna
0,090 kg
Śmietana, płynna
0,020 kg
Syrop glukozowy
0,025 kg
Masło, miękkie
0,280 kg
Schokobella biała Braun
Śmietanę wymieszać z kawą oraz dekstrozą i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z masłem i Schokobellą białą, w razie potrzeby ponownie lekko podgrzać lub zblendować, aby uzyskać gładką masę.
Mus Zabajone
0,075 kg
Alaska-express Neutralny (chyba za mało alaski???)
0,020 kg
Torrini zabajone Grados
0,050 kg
Woda, ok. 25°C
0,400 kg
Śmietana, ubita, niesłodzona
Alaska-express rozpuszczamy w wodzie, doprawiamy pastą deserową i dodajemy śmietanę.
Dekoracja
0,150 kg
Miruar biały
0,001 kg
Barwnik spożywczy
Podgrzej miruar i zabarw go barwnikiem spożywczym.
0,150 kg
Biała czekolada , temperowana (do zrobienia dekoracji)
0,001 kg
Barwnik spożywczy, na bazie tłuszczu Zabarwić czekoladę i wykonać ozdoby.
0,200 kg
Owoce
Zabarwić czekoladę i wykonać ozdoby
0,030 kg
Okruszki
Przygotowanie
Zabajone przelać do foremek i wygładzić.
Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na ok. 1 godzinę, a następnie dobrze zamrozić.
Wyjąć z foremek.
Kranfil’s rozsmarować cienko na cieście kruchym.
Wlać ganache.
Pozostawić do usztywnienia.
Zamrożony mus pokryć miruarem i ułożyć na tartaletkach.
Udekoruj w sposób pokazany na zdjęciu.
.
Zestaw do tarty Ø 80 Nr art. 25.243.87.0065 SilikoMart Professional