2 zestawy do tarty, średnica 19 cm (foremki silikonowe); Łączna ilość: 2 szt.
0,500 kg
Ciasto kruche z mieszanki Mürbella Braun, pieczone w formie tartaletek [patrz przepis podstawowy] Rada- tartaletki posmarować wewnątrz rozpuszczoną schokobellą
0,280 kg
Czekolada Kranfil’s
Krem orzechowy
0,140 kg
Krem Nugatowy Braun
0,350 kg
Mleko 3,2% schłodzone
0,007 kg
Żelatyna
0,035 kg
Woda
Krem ubić z zimnym mlekiem, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , podgrzać i połączyć z ubitym kremem.
0,100 kg
Pomarańcza prażona Grados
Śmietankę ubić na ¾ , wsypać krem nugatowy i delikatnie połączyć
Krem waniliowy
0,100 kg
Vermona Braun
0,250 kg
Mleko pełnotłuste, 3,2%
Vermone wymieszać z mlekiem i ubijać przez ok. 4-6 minut
Dekoracja
0,120 kg
Miruar biały
0,001 kg
Barwnik spożywczy, brązowy
0,040 kg
Orzechy laskowe, prażone
Podgrzej miruar i zabarw go barwnikiem spożywczym
Przygotowanie
Krem przełożyć do silikonowych foremek i wygładzić. Marmurkować Pomarańczą prażoną i razem zamrozić. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na ok. 1 godzinę, a następnie dobrze zamrozić. Wyjąć z foremek. Kranfil’s rozsmarować cienko na cieście kruchym. Nałożyć krem waniliowy. Zmrożony krem nugatowy pokryć miruarem i ułożyć na tartaletkach. Udekoruj w/u.
Zestaw do tarty Ø 190 Nr art. 20.369.87.0065 SilikoMart Professional
Przepis nr 646
Produkty Cresco Italia Dystrybucja w Niemczech przez: Martin Braun KG Tillystraße 17-21 30459 Hannover – Niemcy www.martinbraun.de shop.martinbraun.de E-mail: cresco@martinbraun.de